Rannakarbisalat vesigressi ja majoneesi-meekastmega




Sügisel on paljudes Euroopa riikide restoranides ikka rannakarbid aukohal, see on parim aeg üldse nautida värskeid rannakarpe. Tegelikkuses on neid saadaval mingil määral läbi aasta, nii külmutatud kui marineeritult ja eeltöödelduna. Kasutan ise salati puhul  puhastatud ja eelkeedetud rannakarpe-vaeva vähem ja kodustes tingimustes ajab asja ära, restoranis sooviks muidugi koos hea valge veiniga värsketest rannakarpidest valmistatud hõrku naudingut.


Teen siis kodusema variandi, kuid siiski väga maitsva rannakarbisalati ja selleks vajan ma järgmisi komponente:


50 grammi eelkeedetud rannakarpe ( sööja kohta )

tükike võid
1 sibul
1 küüslaugu küüs
1 kartul ( sööja kohta )
1 kanamuna
vesigressi ( peotäis sööja kohta )
3-4 sellerivart-koos lehtedega
paar sentimeetrit fenkolit
1 väiksem kurk 
0,5 sidrunit
pool teelusikatäit sinepit
pool teelusikatäit mett
3 supilusikatäit majoneesi 
 teelusikatäis kappareid





Tükelda sibul ning küüslauk ja kuumuta koos rannakarpide ja tükikese võiga läbi, maitsesta musta pipra ja natukese soolaga-jahuta. Vajadusel nõruta  segu, et liigsest vedelikust lahti saaks.




Koori kurk ning eemalda seemned, tükelda. Pese vesigress ning seller-kuivata hästi-muidu ei hakka kaste ega maitsed külge. Tükelda seller ja sega vesigressiga läbi, lõigu fenkolist mõned peened viilud ja sega samuti salatisse. 




Aseta taldriku põhjale natuke salatisegu, lisa kartuli- ja kurgiviilud. Tõsta peale jahtunud rannakarpe ja kapparid. Kasuta väiksemaid kappareid-need on küll kallimad kuid kvaliteetsemad ja tugevama maitse ning lõhnaga. Lisa ülejäänud vesigress. Valmista kaste milleks sega kokku majonees, sidrunimahl, vedeldatud mesi ja sinep. 




Viiluta keedetud kanamuna ja aseta paar lõiku lisandiks.


Kui Sulle enne ei meeldinud rannakarbid, siis seda salatit hakkad sa ARMASTAMA !!!!!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar