Kohupiima-moosikook





Nädalavahetus käes ja aeg suu magusaks teha, katsetasin enda jaoks täiesti uut kooki ja maitse tuli tõtt öeldes üllatavalt hea, retsepti tuli natukene sättida aga asja temast siiski sai. Niipalju moosi kohta, et see võiks olla selline hapum variant, kasutasin ise kodukootud  vaarika-mustikamoosi.

Alustagem põhjast ja selleks otsime välja :


100 grammi toasooja võid

1 muna
150 grammi jahu
näputäis soola
2 supilusikatäit suhkrut
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit

Vahusta või suhkruga, lisa muna, küpsetuspulbriga segatud ja sõelutud jahu ning sool. Kasutan selleks köögikombaini, mis teeb sinu eest suurepäraselt segamistöö ära. Suru järgmiseks tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi nii, et servadest oleks tainas natuke üleval.




Katte valmistamiseks vajaminevad komponendid :


0,5 l hapumat moosi  0,5 sidruni koor riivitult

0,5 kg maitsestamata kohupiima
200 grammi suhkrut
200 grammi hapukoort ( 20 % )
3 muna
3 supilusikatäit jahu




Esmalt eralda munakollased munavalgetest kahte erinevasse kaussi. Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, jahu ja riivitud sidrunikoor. 




Vahusta munavalged  ja sega vaht ettevaatlikult kohupiimamassi sisse.



Määri moos ühtlaselt taignale, seejärel lisa kohupiimamass. 




Küpseta eelkuumutatud ahjus ( 200 kraadi ) ca 50 minutit. Lõpus võid asetada vormile fooliumitükikese, et kook pealt liigselt pruuniks ei tõmbuks. Tõsta ahjust välja ning lase rätiku all ca 10 minutit taheneda, seejärel võid eemaldada vormi.





Alexander Pope, 1688-1744oli inglise luuletajaSiis kohtunikud lõuna ootel kirjutavad alla
otsusele: kelmid võlla, et saaks sööma minna.  (“The Rape of the Lock”, 1712)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar