KAERAKÜPSISED JÕHVIKATE JA VALGE SOKOLAADIGA






Mitu päeva läks hoovõtmisele aga siin need lõpuks on. Kaeraküpsised maitsevad peaaegu kõigile, nii suurtele kui väikestele magusasõpradele.

200 grammi kaerajahu

80 grammi kaerahelbeid
120 grammi toasooja võid
3 munakollast
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
0,5 teeluikatäit soola
1 dl suhkrut
100 grammi kuivatatud jõhvikaid
100 grammi valget sokolaadi pähklitega või lisa pähklid eraldi hiljem juurde

kõrvitsaseemneid
1 dl suhkrut
100 grammi kuivatatud jõhvikaid
100 grammi valget sokolaadi pähklitega või lisa pähklid eraldi hiljem juurde

kõrvitsaseemneid









Vahusta või koos suhkruga, lisa munakollased. Sega eraldi kausis jahu, sool ja küpsetuspulber, seejärel lisa see jätkuvalt segades eelnevasse massi, lõpuks lisa kaerahelbed ja pooled jõhvikad. Haki kõrvitsaseemned natukene peenemaks ja lisa need samuti taignasse.



Seni kuni vormid kätevahel pätsikesi, kuumuta ahi 180 kraadini ja pane sokolaad veevanni, nõrgale kuumusele sulama.




Küpseta pätsikesi ahjus ca 20 minutit. Tükelda ülejäänud jõhvikad.




Tõsta küpsised ahjust välja, nirista peale sulatatud sokolaadi, lisa pähklid ja tükeldatud jõhvikad. Lase sokolaadil taheneda.





Nii lihtne see oligi. Kellel soov tervislikumalt neid küpsiseid valmistada jätku  lihtsalt sokolaad välja ja lisagu pähklid, jõhvikad ning kõrvitsaseemned otse taignasse. 





Elada võib kahte moodi: Üks on nõndaviisi, justkui poleks miski ime. Teine on see, et kõik meid ümbritsev on imeline.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar