Koorene krubotto sealiha ja juustuga




Talupoegade igivanad toitained on olnud aastasadu lihtsad ja rohmakad nagu seda on ka tänane päevakangelane kruup. Kruubist võib  samuti valmistada väga peeneid ja häid roogasid mida poleks isegi patt restoranis pakkuda ja miks peakski kruup olema halvem näiteks riisist. Lihtsuses peitub ju võlu.
Alustame lihast mida tuleb küpsetada oma 3 tunnikest, et see saavutaks täiusliku maitse. 

1 kg sealiha kamaraga

1 supilusikatäis sinepit
1 teelusikatäis tsillipastat
1 küüslaugu küün
50 grammi võid
50 grammi õli
sool, pipar

Hõõru lihatükk korralikult sinepi, tsillipasta, soola ja pipraga sisse. Tee lihasse sisselõikeid ja topi sinna küüslaugust lõigatud viilakaid. Tee kamarasse samuti noaga ristlõiked ja hõõru kätega maitseaineid sisse. Tõsta lihatükk ahjupotti, kamarale vala õli ning sulatatud või. Tõsta eelkuumutatud ahju ( 160 kraadi ) küpsema. 


Krubotto valmistamiseks vajad :


250 grammi odrakruupi

1 sibul
1 küüslaugu küün
100 grammi pastinaati
2 dl vahuveini
4 dl puljongit
2 dl 30 % vahukoort
muskaatpähklit, pipart, soola, tilli
50 grammi võid
õli
Saare Old juustu 



Kruup tuleks enne kasutamist korralikult pesta ja siis jätta pooleks tunniks vette ligunema. Koori sibul, küüslauk ja pastinaak. Tükelda kõik kuubikuteks. Kuumuta potis tilk õli ning sega sinna sisse nii küüslauk kui sibul, kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa pastinaak ja riivi sisse muskaatpähkel. Kurna kruubid ja lisa need nüüd potti, kuhu lisa samuti vahuvein ja puljong. Kuumuta nõrgal tulel tunnike või kuni enamus vedelikust on imendunud, lisa vahukoor ja keeda kuni koor on samuti  imendunud.Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Tõsta liha ahjust välja ja viiluta vastavalt sööjate arvule.



Tõsta supitaldrikusse kulbitäis krubotot, lisa viilakas liha ja lõpuks riivitud Saare Old juustu. Lisa ka lusikatäis pestot, kui on käepärast, seda sügavam maitse saab. Saiaviil kõrvale ja voila ! Kaunistuseks sobib iga roheline oksake või siis õhukesed  friteeritud porgandilaastud.

Miks mitte serveerida koos klaasikese vahuveiniga !



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar