Lehttaigna torukesed punasesõstra-kohupiima täidisega






Viimasel ajal on moodi läinud just need  täidetud torukesed, küllap nende lihtsa valmistusviisi ja tõeliselt hea maitse poolest. Teen minagi täna oma variandi nendest.

500 grammi lehttainast
300 grammi kohupiima
2 dl vahukoort
2 supilusikatäit suhkrut
1 supilusikatäis vaniljesuhkrut
2-3 dl  värskeid või külmutatud punaseid sõstraid




Sulatage lehttaigen, vahustage vahukoor koos vaniljesuhkruga, lisage kohupiim ja tavaline suhkur, mikserdage korralikult läbi ja lisage enamus sõstardest. Asetage külmkappi. Kuumutage ahi 225 kraadini. 
Kasutan torukeste tegemiseks spetsiaalseid vahendeid kuid saab ka nii, et keerate taigna ümber lusikavarre.




Kõige lihsam on taigen ribadena ümber torukese keerata, laiemast osast võiksid suruda taigent natuke ka ühest äärest üle serva sissepoole, muidu pressib taigen ahjus kerkides torud lihtsalt välja ja täidise jaoks ei jää enam eriti ruumi.



Määrige pealt muna ja piima seguga, lisage sinna maitseks ka natukene kaneeli ja asetage ahju keskmisele tasemele ca 18 minutiks küpsema. Eemaldage vormid ja järgmised ahju :-). Laske natukene jahtuda ja seejärel täitke kreemiga. Need sõstrad, mis jäid järgi tehke märjaks ja veeretage suhkrus ning kasutage kaunistamiseks.






Sri Sri Ravi Shankar

Kui elu tundub väga keeruline, pöörduge lihtsuse poole, lihtsus toob rahu. Kui olete rahulik, pöörake ennast keerulise suunas, see teeb teid oskuslikumaks.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar