LINNUPIIMATORT







15  Digestive küpsist

150  grammi võid
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 supilusikatäis vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljeekstrakti
600 grammi hapukoort
10 lehte zelantiini
5 supilusikatäit pohlamoosi

Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Mida suurem vorm seda õhem põhi. Siin kasutan 24 cm. läbimõõduga vormi,  et see lihtsamalt sujuks siis kasta paber kraani all märjaks, kortsuta kokku ja haruta ettevaatlikult lahti ja pane ümber koogivormi põhja.

Purusta küpsised ja sega need sulatatud võiga. Vajuta tugevalt see põhjale kinni. Aseta seniks külmkappi tahenema kuni valmistad pealmist osa.




Vahusta ühes nõus suhkur koos vahukoorega. Teises vahusta hapukoor koos vaniljesuhkruga ja lõpus lisa juurde pohlamoos ning vahukoor. Sulata zelantiinilehed külmas vees. Pigista suurem osa veest välja ja seejärel sulata täielikult tilgas vees. Lisa see nüüd hapukoore-vahukoore massile. Sega hästi ja vala see koogipõhjale.




Aseta külmkappi ja lase seal vähemalt neli-viis tundi taheneda. Kui kook on täielikult tahenenud siis riivi peale tumedat sokolaadi.










Armastus on kingitus. Seda tuleb hoida. See võib tulla ellu hilja või vara. See on jõud neile vähestele, kes oskavad kõike anda ja kõike vastu võtta.
Sellepärast olen ma rännanud võõraste seas. Armastuse pärast. Ja see on seda väärinud. Aastaid, nädalaid, päevi. Kogu maapealne üksindus väärib armastust.

“Dina pärandus”


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar