Kana-hakklihapallid peekoni, müsli ja sinepise tillikastmega







500 grammi kanaliha või kana-hakkliha
120 grammi peekoni
1 sibul
küüslauku ( 2 küünt )
pipart, soola
1 teelusikatäis sinepit
80 grammi riivsaia
2 supilusikatäit jahu
2 muna
200 grammi müslit
seesamiseemneid

Eelistan üldjuhul teha kanalihast hakkliha ise aga ka poest valmiskujul ostetud ajab asja kindlasti ära. Kuna teen seda täna ise, siis ajan esmalt kanaliha, peekoni, sibula ning küüslaugu läbi hakklihamasina. Segan korralikult ülejäänud ainetega läbi ja lasen külmkapis pool tundi tõmmata. Seejärel veeretan umbes 60 grammised pallid ja puistan enne praadimist  üle seesamiseemnetega.






Praen pannil koos tilga õliga mõlemalt poolt kuldseks ja seejärel küpsetan 180 kraadises eelkuumutatud ahjus umbes 15 minutit. Seni kuni kana-hakklihapallid ahjus küpsevad, valmistan kastme ja selleks vajan :

2 dl vahukoort
1 teelusikatäis sinepit
50 grammi võid
2 teeluskatäit tükeldatud tilli

Sulata või ja sega see vahukoorega, lisa sinep ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud till ja sega läbi. Lisandina riis ja sidrunimahlaga marineeritud värske kurk.




Üheks õnneliku elu saladuseks on pidevad väikesed naudingud ja kui mõned neist on odavad ja kergesti hangitud, siis seda parem.
“Meri, meri”







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar