Sinepine juusturull suitsuvorstiga





Midagi kiirelt ja lihtsalt. Lehttaignast valmistatavad tooted on suhteliselt kiiresti valmivad, kui sa just ise ei hakka lehttaignat tegema, olgu need siis pirukad või muud ampsud. Proovisin täna poolsuitsuvorsti, juustu ja sinepiga täidetud lehttaigna rulli. Tulemus igati korralik ja maitsev.

800 grammi lehttaigent ( hea kui saadaval ühes tükis )
100 grammi poolsuitsuvorsti
150 grammi juustu
1 teelusikatäis sinepit ( kanget )
näputäis musta pipart, soola, tsillipipart või helbeid
1 munakollane määrimiseks



Riivige nii suitsuvorst kui juust, sega sinepiga läbi.  Rulli lehttaigen natuke õhemaks ja raputa peale nii soola kui musta pipart. Laota seejärel taignale ühtlase kihina suitsuvorst ja juust. Rulli kokku ja määri munakollasega. Puista üle tsillihelvestega.



Lõika noaga taignasse risti-rästi lõiked ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures esmalt 5 minutit ja seejärel 175 kraadi juures ca 30 minutit või kuni taigen on muutunud  kuldseks. Kellel on pöördõhuga ahi, võiks seda kasutada viimased 5 minutit. Lõika rullist meelepärased tükid ja serveeri koos balsamico ja- või toorsalatiga. Miks mitte lihtsalt kohvi kõrvale nautimiseks.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar