Vaarika-jogurtikook






200 grammi suhkrut
500 grammi jahu
1,5 teelusikatäit küpsetuspulbrit
3 supilusikatäit kakaopulbrit
2 muna
1 teelusikatäis soola
80 ml piima
50 ml õli
3 teelusikatäit vaniljesuhkrut
50 grammi riivitud sokolaadi
50-80 ml keedetud vett

Segage suures kausis omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber, kakaopulber, sool, vaniljesuhkur ja riivitud sokolaad. Lisage munad, piim ja õli. Vett lisage vastavalt vajadusele. Tainas ei tohiks jääda väga  kõva. Valmis taigen asetage külmkappi pooleks tunniks tahenema.
Rullige taigen ca 1 cm paksuseks ja asetage see lahtikäiva koogivormi põhjale.( läbimõõt 24 cm) Lõigake ääred tasaseks ja asetage põhi vormi. Katke küpsetuspaberiga ja tõste peale raskus.




Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit.  Eemaldage raskus.Ülejäänud taigen rulli laiali ja küpseta samuti ära. Seda saab kasutada hiljem täidises. Jahutage põhi täielikult maha.

Kate:

0,5 l maitsestamata jogurtit
250 grammi kohupiima
2 supilusikatäit tuhksuhkrut
1 vaniljekaun
150 grammi vaarikaid
6 lehte zelantiini
0,5 sidruni riivitud koor




Leota zelantiinilehed külmas vees, pigista suurem osa vett välja ja seejärel sulata supilusikatäies vees. Sega omavahel jogurt, kohupiim ja suhkur. Eemalda vaniljekaunast seemned ja sega see jogurtimassiga. Riivi sisse sidrunikoor. Tükelda eraldi küpsetatud ülejäänud taigen ja lisa see massi. Lisa segusse nüüd sulatatud zelantiin ja sega hästi läbi. Puista massi pool vaarikakogusest ja vala kogu segu jahtunud põhjale. Kaunista ülejäänud vaarikatega. Tõsta külmkappi ja lase jogurtimassil vähemalt 2,5 tundi taheneda.




Kolmandaks kihiks vajad :

50 grammi külmutatud  vaarikaid
80 ml vett
50 grammi tuhksuhkrut
0,5 sidruni mahl
2 lehte zelantiini

 Leota zelantiin. Purusta kahvliga vaarikad, sega omavahel suhkur, sidrunimahl ja vesi. Pigista zelantiin kuivaks ja sulata täielikult eelnevalt valmistatud magus-hapus vees.  Lisa hulga purustatud vaarikad. Vala vedelik tahkunud jogurtimassile ja hoia  külmikus vähemalt  tund aega.



Kaunistuseks ja maitsepikendajaks sobivad hästi  mõned lehekesed basiilikust. Serveeri koos sokolaadi või vaarikakastmega.




Kõigi oluliste asjade puhul on ajastus alati vale. „Teen seda kunagi hiljem“ on ütlus, mis viib teie unistused koos teiega hauda kaasa.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar