Kohupiimaküpsised







Imemaitsvad küpsised otse ahjust panevad ennast unustama ja viivad tagasi lapsepõlve, kus rohi tundus rohelisem ja päike kollasem ning eredam kui praegu.

250 grammi kohupiima

80 grammi suhkrut
100 grammi võid
300 grammi jahu
näputäis soola
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit

Sega omavahel korralikult läbi kohupiim ja toasoe või, seejärel lisa suhkur, jahu ja sool ning küpsetuspulber. Tõsta taigen vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.




Rulli taigen umbes poole sentimeetri paksuseks ja lõika sellest klaasiga välja tulevased küpsised.




Keera saadud vormid keskelt kuukujuliselt  kokku ja seejärel vajuta veel omakorda kokku ja raputa üle peensuhkruga. Sellest kogusest ca 40 tk.





Kuumuta ahi 185 kraadini ja küpseta neid keskmisel tasemel ca 28 minutit. Kannatus on tasunud vaeva ja tulemus tõestab, et maapealne paradiis on olemas.







Ja lõpetuseks lõiguke minu raamatust, mis on  saadaval nii e-raamatuna, kui ka paberväljaandel ja selleks on   "Aeg puudutab tõde"

"Ma pean mõneks ajaks ära minema," ütles naine ja naeratas kurvalt Hansule. Päike loojus, kui nad üksteisest lahkusid. Mida aeg edasi, seda rohkem tundis Hans naise järele igatsust, aga isegi telefon jäi nädalateks tummaks.
Hans käis tihti mererannas ja jälgis lainete loksumist, kraanasid, lahkuvaid laevu ja kraaksuvaid vareseid. Kõik oli nii tuttav, aga Ailast polnud ikka mingit märki. Nad ei olnud lahkudes teineteisele midagi lubanud. Aila oli ainult öelnud, et ta tuleb tagasi.
Tuul rebis mehe näolt pisaraid ja uputas neid lainetesse. Hinges oli ääretu haigutav haav.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar