Toorjuustukook







500 grammi Mascarpone toorjuustu
350 grammi Mesikäpa kakaomaitselise kreemtäidisega  küpsiseid 
50 grammi võid 
200 grammi 30 % hapukoort
4 kanamuna
1,5 dl suhkrut
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
näputäis soola


Purusta kõigepealt umbes 10 küpsist väikesteks tükkideks. Sulata või ja sega see küpsisepuruga. Võta 24 cm läbimõõduga koogivorm ja kata selle põhi küpsetuspaberiga. Vala saadud segu vormi ja suru see ühtlaselt laiali.
Purusta nüüd ülejäänud küpsised. Võta toorjuust ja sega sisse suhkrud ning näputäis soola. Vahusta. Lisa ükshaaval kanamunad ja hapukoor ning sega sisse pool küpsisepurust. 
Vala saadud segu koogipõhjale. Puista peale ülejäänud küpsisepuru ja küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures tund aega. Jahuta ja aseta seejärel kook külmkappi umbes  4 tunniks tahenema. 
Serveeri koos aedmaasikate või sokolaadikastmega.






oli ameerika päritolu inglise kirjanik
Kunst on see, mis loob elu, loob huvi, loob tähtsuse, et me nende üle mõtiskleksime ja neid rakendaksime, ning ma ei tea midagi, mis võiks selle protsessi ilu ja jõudu asendada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar