Ahjujäätis







Aegumatult hea, lihtne ja kiirelt valmistatav magustoit. Jäätisevalik on tänapäeval lai ja igaüks saab täidisena kasutada just talle meelepärast maiust.

100 grammi jäätist sööja kohta
4 munavalget
1 supilusikatäis tuhksuhkrut
300 grammi Digestive küpsist
80 grammi sulatatud võid
50 grammi koorelikööri ( näiteks Vana Tallinna koorelikööri või Bayleis`t )
peotäis marju
1 teelusikatäis tärklist

Vahusta munavalged koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Kuumuta ahi 250 kraadini. Purusta küpsised, lisa hulka sulatatud või ja kooreliköör.  Vormi saadud massist üks suur või 4 väiksemat alust. Kes ei viitsi ise põhja valmistada võib kasutada ka valmis biskviitpõhja aga kindlasti on omavalmistatud kordades maitsvam. Sega marjad tärklisega ja tõsta need koogipõhjale või põhjadele. Lõika jäätisest umbes 100 grammised tükid ja tõsta need omakorda marjadele. Kata lõigud vahustatud munavalgega ja tõsta ahju keskmisele tasemele umbes 6-7 minutiks küpsema. Kui munavalge on saavutanud kergelt pruunika värvi, tõsta ahjust välja.
Serveeri kohe koos lemmik kastmega ja marjadega. Kui teed ahjujäätist rohkem, siis võid osa ka julgelt ära külmutada ja kasutada ka hiljem.





No oli ju lihtne !!!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar