Lihtne sidrunikook








Pikalt siin elust olust heietama täna ei hakka, vaid asun kohe ühe mõnusa koogi juurde-magus ja samas kergelt hapukas maitse paneb süljenäärmed tööle ja mõnust mõmisema.

0,4 liitrit piima
4 kanamuna
130 grammi suhkrut
120 grammi nisujahu
1,5 sidruni mahl
1 sidruni riivitud koor
100 grammi võid
tuhksuhkrut

Eraldage munakollased valgetest. Sulatage või. Klopi munakollased koos suhkruga kergelt vahule, lisa sinna nii sidrunimahl kui ka riivitud koor. Sega sisse või, jahu ja piim. 
Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Võta keskmise suurusega ahjuplaat ja kata põhi küpsetuspaberiga. Võid vabalt kasutada ka lahtikäivat koogivormi. 
Klopi munavalged tugevaks vahuks ja sega see nüüd ettevaatlikult taignasse. Vala taigen plaadile ja küpseta ahju keskmisel tasemel umbes tund ja kümme minutit või natukene vähem. Jälgige oma ahju. Kook peaks pealt kergelt pruun jääma.
Lase koogil jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri koos vahukoore ja hapukamate marjadega. Mina kasutasin külmutatud punaseid sõstraid ja need sobivad koogiga ideaalselt. Rohkemat vaeva siin ei olnudki. 
Nüüd tuleb edaspidi jälgida ainult oma keskkohta, et see enne suve väga laiaks ei valgu !





Ära ole liiga magus, sest siis söövad teised sind ära! Ära ole ka liiga kibe, siis nad sülitavad su peale!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar