Kartuli-juustupallid







Krõbe ja maitsev suutäis kaunis pühapäevas. Äärmiselt lihtsad koostisained ning valmistusviis ja igati taskukohane amps igaühele. Arvestada tuleb seda, et ühest riivitud kartulist saab 2 täidetud pallikest.

8 kartulit
3 supilusikatäit jahu
100 grammi tükeldatud või riivitud juustu
1 küüslauguküüs
näputäis soola, musta pipart
1 teelusikatäis tüümiani, basiilikut
3-4 viinerit
100 grammi riivsaia
1 liiter toiduõli küpsetamiseks

Keetke kooritud kartuleid umbes 12 minutit, seejärel kurnake ja jätke jahtuma. Peale seda kui kartulid on piisavalt jahtunud, riivige need, samuti küüslauk. 




Lisage riivitud kartulitele kõik ülejäänud koostisained, välja arvatud viinerid ja segage korralikult läbi. Viineritest lõigake ühesuurused tükid. ( ühest viinerist saate 4-5 juppi ) Määrige käed toiduõliga ja seejärel võtke kartulimassist väike peotäis, vajutage see algul lapikuks, asetage viinerijupp keskele ja vormige pallike.



Veeretage pallikesi riivsaias, asetage need kandikule või mingile alusele ning tõstke paariks tunniks sügavkülma.  Võtke kastrul, valage sinna toiduõli ning kuumutage see korralikult. Tõstke vahukulbiga pallikesed kuuma õli sisse ja küpsetage neid kuni kartulipallid on saanud ühtlase kuldpruuni tooni. Hea tulemuse saate, kui te ei tõsta õlisse küpsema üle kolme palli korraga. Sedasi ei jahuta te õli maha ja kartulipallid ei jää üksteise külge kinni.
Küpsenud kartulipallid tõstke majapidamispaberile, nii imbub liigne õli välja. Serveerige näiteks koos tsillise tomatikastme või hapukoorega.




Kui unustad igavikulisuse — on see õnnetus. Kui unustad igapäevasuse — see on ekstaas.







2 kommentaari: