Toorjuustu-lõhekreem röstitud saial







Aastalõpp läheneb mühinal ja aeg oleks mõtlema hakata, kuidas ja milliste hõrkude roogadega oma pidulauda katta. Paljud jäävad kindlasti traditsioonilise jõululaua juurde ja pakuvad nagu ikka, läbi aastate head kartulisalatit, rosoljet, hapukapsast jne. Ei, see ei ole sugugi paha ja traditsioonid on pühad aga alati võiks lisada sinna midagi uut ning põnevat.

100 grammi soolalõhe
200 grammi toorjuustu
50 grammi punast sibulat
10 grammi rohelist sibulat või murulauku
5-6 kaprist
musta pipart, soola
2 dl vahukoort
röstsaia juustuga ( sööja kohta 1 viil )
tilli kaunistuseks

Esmalt röstige saiaviilud, eemaldage noaga ääred ja laske täielikult jahtuda. Vahustage vahukoor koos näputäie musta pipra ja soolaga. 
Viilutage soolalõhe kuubikuteks, hakkige võimalikult pisikesteks tükkideks nii punane sibul kui murulauk. Jätke osa punasest sibulast kaunistuseks. Segage toorjuust nüüd lõhetükkide, murulaugu ning osa punase sibulaga. Lisage pool maitsestatud vahukoorest ning segage kõik omavahel läbi. Ülejäänud vahukoor jääb kaunistuseks. 
Lõigake saiaviilust kolmnurgad. Asetage taldrikule pool lusikat lõhekreemi ja asetage sellele röstitud saiaviil. Saiaviilule tõstke korralik lusikatäis lõhekreemi ja sellele uuesti saiaviil. Nüüd jälle saiaviilule lõhekreemi ja näputäis punast sibulat.  Kaunistage kapriste, hakitud tilliga. Näputäis värskelt jahvatatud musta pipart annab nii maitset kui ilu.






Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus seisavad arengu viidapostid, on toimunud midagi, mis jääb.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar