Lehttaignarull






600 grammi lehttainast (  lehe pikkus umbes 25-30 cm) 
350 grammi kakaomaitselist kondenspiima
2 dl vahukoort 35 %

Lõika lehttaignast pikuti umbes 2 cm laiused ribad.  Küpseta neid 200 kraadi juures seni, kuni taigna pind on krõbe ning kuldne ( ca 12 minutit )  Jahuta. Jäta mõned ribad kaunistuseks. Purusta tükkideks ja puista pärast rullile peale.
Vahusta vahukoor. Mikserda sisse kondenspiim. Võta toidukile ja aseta sellele küpsetatud lehttaigna ribad. ( 6-7 tk.väikeste vahedega.)  Määri peale korralikult vahukoore-kondenspiimakreemi. Nüüd tõsta peale uuesti lehttaignaribasid ja neile uuesti kreemi.  Korda protseduuri kuni kõik ribad on ära kasutatud. Viimaseks kihiks jääb kreem. Keera kile abil tugevalt rulli. Võta tükk fooliumi ja keera rull selle sisse. Lase külmkapis vähemalt 48 tundi seista. 
Peale seda, kui rull on piisavalt külmikus tõmmanud, eemalda foolium ja kile ning raputa peale purustatud lehttaigna helbeid. Lõika viiludeks. Serveeri koos vaarikate ja-või teiste hapumate marjadega. Võid muidugi kasutada kaunistamiseks ka röstitud mandlilaaste.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar