Küpsisetort kohupiima ja banaaniga






Hall ja vihmane laupäev laseb köögis rahulikult toimetada, sellise ilmaga ei ole tahtmist väga väljas jõlkuda. Tänase koogi valmistamine nõuab aega, mitte just valmistamine ise aga enne söömist tuleks seda vähemalt 4-5 tundi külmkapis hoida, parem isegi terve öö.

150 grammi sulatatud võid
250 grammi sokolaadiküpsiseid
50 grammi piimasokolaadi
100 grammi tumedat sokolaadi
50 grammi hapukoort
400 grammis kohupiima
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
300 grammi kondenspiima ( karamell, kakao)
1 banaan

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga korralikult läbi. Pressi koogivormi põhjale ja ka külgedele ( vormi läbimõõt võiks olla ca 24 cm ) Tõsta külmkappi tahenema umbes 30 minutiks.




Sulata veevannil sokolaadid ja sega sisse hapukoor.


Sega omavahel kohupiim ja vaniljesuhkur. Vala sokolaadisegu koogipõhjale ja pane uuesti 10 minutiks külmkappi. Seejärel tõsta kergelt tahkunud sokolaadile kondenspiim. ( võid kondenspiima kergelt kuumutada, siis on parem töötleda.)
Viiluta banaan ja tõsta tükid kondenspiimale.



Vala peale kohupiim ja määri ühtlaselt laiali. Tõsta külmkappi ja lase taheneda vähemalt 4 tundi, võimalusel kauem.



Enne serveerimist riivi peale sokolaadi. Kaunista piparmündilehega ja- või granaatõunakastmega.






Tee seda, mida sa tahad teha. Selgita välja mida sa tahad, heida kõrvale kõik üleliigne ja alles siis tegutse. Tea, et sul on olemas võime luua tõelisust. Elu on loomine, sa lood tõelisust ja sa suudad seda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar