Õunakook kaerakliidega








4 dl kaerakliisid
3 dl rukkijahu
300 grammi hapukoort
4 kanamuna
150 grammi sulatatud võid
1 supilusikatäis küpsetuspulbrit
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
2 dl suhkrut
1 teelusikatäis kaneeli
2 õuna
4-5 supilusikatäit sõstra-või muud hapumat moosi
2 supilusikatäit fariinisuhkrut

Vahusta kanamunad. Sega omavahel kaerakliid, rukkijahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja tavaline suhkur. Lisa hapukoor ning sulatatud või. Sega korralikult läbi ja sega sisse vahustatud munad. Lase taignal seista ca 15 minutit. Puhasta õunad seemnetest ning viiluta.  Määri küpsetusvorm võiga, põhjale võid panna ka küpsetuspaberi. Vala pool taigna kogusest koogivormi. Tõsta taignale õrn kiht moosi ja tõsta seejärel moosikihile mõned õunaviilud.






Vala ülejäänud taigen peale ja kata õunaviiludega,  puista peale kaneeli.




 Küpseta 180 kraadi juures tund aega.




Seejärel puista peale õrn kiht fariinisuhkrut ning küpseta veel ca 10 minutit. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks õrnalt praokile ja lase koogil täielikult jahtuda. 
Naudi koos jäätise ja-või vaniljekastmega.






Miski ei ole muutnud siiani minu olemust ja ma lähen oma teel edasi ning teen seda, mida pean vajalikuks ning inimväärseks, kuid ma tean, et suurem osa maailmast on minetanud inimpalge ja igapäevase leivapalukese pärast reedetakse kõik – põhimõtted, oma hing, esivanemate pingutused, kõik võimalused tulevastele põlvedele, seda selleks, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi. Meis ei ole enam seda enesekindlust, ei uhkust ega südamesoojust...
Mõelgem selle üle.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar