Hakkliha-juustupirukas krõbeda peekoniga







Nädalavahetuse laisa hommiku krõbe amps!!! Eriti mõnusaks teeb piruka krõbe, suussulav peekon. 

1 suur tahvel lehttaignat ( kasutasin ise 275 grammist lehte )
150 grammi hakkliha
1 väiksem sibul
100 grammi juustu
100 grammi peekoni
1 kanamuna
1 supilusikatäis piima
musta pipart, soola, õli

Kui teil pole kasutada külmutamata valmis lehttaignat, siis tuleks külmutatud lehttaigen esmalt sulama võtta. Pruunista hakkliha koos tükeldatud sibulaga. Maitsesta ning jahuta.


Küpseta peekoniribad ahjus krõbedaks. ( peaksid olema nii krõbedad, et saad näppude vahel hiljem pudistada.)
Rulli lehttaigen vajadusel umbes 2 mm. paksuseks ja määri muna-piima seguga. Raputa peale värskelt jahvatatud pipart.


Tõsta ühte äärde, kogu lehe pikkuses jahutatud hakkliha.


Raputa peale pool riivitud juustu kogusest ja kata peekoniviiludega. Jäta 2-3 krõbedat viilu alles.
Keera taigen rulli, määri muna-piima seguga ja kata pealt juustu ning peekoni tükkidega.
( ära juustuga liialda-taigen ei küpse läbi-võid juustu lisada ka hiljem, peale 20 minutilist küpsemist.)



Küpseta eelkuumutatud ahju keskmisel tasemel ca 40 minutit. 



Serveeri koos värske salati, tšillikastme ja-või tilliga maitsestatud hapukoorega.



Ja lõpetuseks väike soovitus argiellu:

Ärge kartke naerda vahest ka enese üle, sest enesekriitika on niisama hädavajalik kui enese peseminegi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar