CHEVICHE








Tänane roog on saanud alguse Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonnast. Roa olulisem komponent on võimalikult värske kala. Väidetavalt on leitud Peruu piirkonnast umbes 2000 aastat vanad ceviche sarnased jäätmed. Tänapäeval valmistatakse seda populaarset rooga kogu maailmas, eriti Ameerika erinevates piirkondades, Mehhikos, Panamas ja mujal. See on siiani Peruu ja Tšiili köögi lahutamatu osa. 
Sellest kogusest siin jagub umbes 6 inimesele eelroaks.

500 grammi värsket puhastatud lõhefileed
1,5 teelusikatäit peenikest meresoola
1 punane tšillikaun
3 laimi
1 keskmise suurusega punane sibul
näputäis suhkrut, peotäis koriandrit ( häda korral ajab edukalt asja ära petersell)
näputäis värskelt jahvatatud musta pipart



Lõika lõhefilee väikesteks kuubikuteks. Maitsesta meresoolaga. Pigista laimidest välja mahl ja vala see kalakuubikutele. Aseta külmkappi natukeseks ajaks tõmbama.
Lõika sibul väikesteks kuubikuteks, haki koriander või petersell. Eemalda tšillilt seemned ja lõika väikesteks tükkideks. Sega nüüd kõik kalaga korralikult läbi ja jäta veel mõneks ajaks külmkappi. Võid ka kohe vanade peruulaste kombel suhu pista. Kannatab küll!!!



Serveeri koos maisilaastude või röstitud saiaga. Kaunista koriandri, tsillirataste ja laimilõikudega.



Ideaalne eelroog või õhtune suupiste. 



Lihtsalt mõnus! Lisab elule vürtsi!











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar