Täidetud ja paneeritud sealihatasku







Maitsesin seda, praetud kanamunaga täidetud sealihataskut, esimest korda paar aastat tagasi Jaapanis, selle lihtsus ja võrratu maitse lummasid mind kohe esimesel korral. Jaapani imepärasest köögist ja kohati meile võõristust tekitavatest söökidest võiks rääkida ju nii mõndagi, kuid tänane teema on siiski pühendatud ühele roale.
Kogused on antud ühe sööja kohta. 

130 grammi sealiha 
1 praetud kanamuna
50 grammi riivsaia
1 kanamuna
näputäis soola, musta pipart
õli praadimiseks

Vasardage umbes 2,5 cm paksune lihatükk võimalikult õhukeseks ja laiaks. Võite ühendada omavahel ka kaks väiksemat, vasardatud lihatükki. Maitsestage mõlemalt poolt. Vahustage kanamunad ja maitsestage näputäie musta pipra ja soolaga.




Tõstke vasardatud sealiha ühele poolele praetud kanamuna ja tõstke teine äär üle.




Suruge ääred kergelt kokku ja kastke lihatükk ettevaatlik vahustatud munasse ja seejärel katke mõlemad pooled riivsaiaga. Küpsetage esmalt pannil ja seejärel 10 minutit eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures. 
Serveeri koos toorsalati ja-või kartulipüreega.



Lisa toorsalatile ka mõned õhukesed tšillirõngad, nii saad toidule lisaväärtust.




Karl Ristikivi on kunagi reisimise kohta öelnud nii ja ma olen temaga ühel nõul: "On suur vahe, kas inimene on oma kodus või reisil — viimasel juhul teeb ta paljugi, mida hea kasvatus kodus kunagi ei lubaks. Reisija eesõigus, lausa kohustus on olla uudishimulik ja oma nina igale poole toppida, sest miks muidu ta üldse kodust välja läheb."








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar