RÕNGIKUD







Rõngikud, kuivikud või hoopis venepäraselt barankad? - heal lapsel ikka mitu nime!
Päris mõnus on neid hommikuse kohvi või tee kõrvale nosida või lihtsalt vahepalaks süüa.

125 grammi nisujahu
1 supilusikatäis kuivpärmi ( ca 10 grammi )
1 teelusikatäis suhkrut
0,5 teelusikatäit soola
1 supilusikatäis õli ( oliivi, rapsi )
0.75 dl vett ( 40 kraadi)

Sega omavahel kuivained, lisa vesi ja seejärel õli. Kata nõu toidukilega ja jäta ca 40 minutiks sooja kohta kerkima. Seejärel veereta taignast umbes 0,5-1 cm paksune ja 10 cm pikkune toruke. Vajuta otsad kokku ja jäta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile veel 30 minutiks kerkima.



Sellest kogusest saad umbes 30 rõngikut. Kui oled taignast moodustanud ringid, puista neile peale natuke soola. Eriti mõnusa maitsenüansi annab näiteks suitsetatud sool.
( gurmeesool )



Küpseta eelkuumutatud ahjus, keskmisel tasemel 170 kraadi juures ca 20 minutit.  Nii lihtne see oligi.
Naudi!!!



Kuna kohe algab kool, siis lisaksin väikese soovituse nii edasiõppijatele kui algajatele :

“Mul on õppimiseks piisavalt aega,” peaks olema iga kooliteed alustava õpilase või üliõpilase juhtlauseks läbi kogu tema õppeaja ning meenutama talle fakti, et  lõppeesmärk on saavutatav ainult siis, kui ta on oma jaoks selgeks teinud hariduse tähtsuse.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar