LÕHE NORRAPÄRASELT







Eriti mõnus ja mahlane kalaroog, mille valmistamisega saab hakkama igaüks. Lihtsuses peitub võlu.
Norrakad pakuvad roa kõrvale üldiselt hautatud köögivilju või kartulit. Mina serveerin seda koos aurutatud köögiviljade ja riisi seguga.

800 grammi puhastatud lõhefileed
1 liiter vett
6-8 pipratera
1 supilusikatäis soola
3-4 loorberilehte
1 supilusikatäis purustatud tilli




Pane külma vette pipraterad, sool, loorberilehed ja pool tilli kogusest. Lase vesi keema ja seejärel lülita pliit välja. Eemalda kastrul pliidilt. Tõsta ca 150 - 200 grammised  lõhetükid maitsestatud vette ja hoia neid seal kuni 15 minutit. Ära keeda. 




Auruta köögiviljad, Keeda pehmeks tassitäis riisi, segasee  läbi supilusikatäie sulatatud võiga ning sega omakorda läbi aurutatud köögiviljadega.  Raputa peal tükeldatud tilli ja asu nautima.



Elu areneb tsükliliselt. Kõik on tsükliline. Kõik. Kui sa seda sügavuti mõistad, hakkad rohkem ka protsessi nautima, mitte seda lihtsalt taluma. Kõik asjad liiguvad tsükliliselt. See on elu loomulik rütm ja kõik toimub selles rütmis, kõik läheb selle vooluga kaasa.
Seepärast öeldaksegi: “Igale asjale on määratud oma aeg, ja aeg on igal tegevusel taeva all.”

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar