Šokolaadikook Gâteau Marcel







Tänane hõrk magustoit on kuulsa Prantsusmaa kokka Michel Michaud -i veel kuulsam klassikaline šokolaadikook Gâteau Marcel.
Michel Michaud alustas oma karjääri juba 15. aastasena ja töötas  Michelini tärniga pärjatud restoranis Hostellerie de la Poste'
1971. kolis ta Taanimaale ja sellest sai seal alguse ka Prantsuse köögi mõju ja gastronoomia tähelend Taanis. Mees töötas kuni 2013. aastani ja jäi seejärel pensionile aga ta jätkas väikese äriga Skagenis, kus ta müüb oma kuulsaid maitsesegusid ja loomulikult šokolaadikooki Gâteau Marcel.

200 grammi tumedat 80% šokolaadi
200 grammi võid
200 grammi suhkrut
1 dl munakollast
2 dl munavalget

Eralda munakollased munavalgetest. Sulata veevannil šokolaad ja või.



Vahusta munakollased koos 150 grammi suhkruga. Vahusta munavalged koos ülejäänud suhkruga kõvaks vahuks. Vala vahustatud munakollased šokolaadi hulka ja sega läbi, seejärel lisa hulka pool vahustatud munavalgetest, sega ettevaatlikult läbi ja lisa ülejäänud munavaht. Sega uuesti. Määri lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa põhjale ning külgedele kakaod.



Vala pool šokolaadi segust vormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures 40 minutit. 
Aseta ülejäänud šokolaadikreem külmkappi tahenema. Võta kook ahjust välja, ära ehmu kui kook alla vajub, see on normaalne. Jahuta täielikult maha ja seejärel tõsta koogil peale ülejäänud šokolaadikreem. Silu ühtlaseks ja pane külmkappi vähemalt 8 tunniks seisma. Võid ülejäänud kreemi ka läbi pritsi koogile kanda. Kaunista vaarikate, tumeda šokolaadi tükkide ja- või valge šokolaadi laastudega. Serveeri koos vaarikatest valmistatud kastmega.




Sellest saab sinu pere uus lemmik! Nauding on garanteeritud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar