Vasika abaliha shiitake seente ja punase veini kastmega







Tänane roog on kindlasti erinev igapäevasest toidust. Vasika liha on omaette klass ja shiitake seened ei ole kindlasti meie laual väga tuntud ja kaua kasutusel olnud.
Shiitake seen on  kasutusel erinevates Aasia köökides pea igapäevaselt. Seened ise on kergelt vürtsika maitsega ja järelmaitses on tunda kergelt pähkli järelmaitset. Arvatakse, et need seened parandavad inimese immuunsüsteemi, aeglustavad vananemist ja on head stressi puhul. Seega igati tänuväärt seened.

5-6 kondiga abaluutükki ehk umbes 1,3 -1,5 kg
2 küüslauguküünt
1 punane sibul
1 kollane sibul
150 grammi konserveeritud või kuivatatud shiitake seeni ( kuivatatud seeni tuleb enne ca 15 minutit kuumas vees leotada ja seejärel loputada, keeta 10 minutit.)
musta pipart, soola
4 cl punast veini
100 grammi vett
50 grammi võid
õli
näputäis tüümiani


Puhasta lihatükid, maitsesta soola, pipraga ning pruunista pannil tilgakses õliga. Võta suurem ahjunõu ja vala sinna punane vein ja vesi. Tõsta lihatükid sisse ja hauta ca 1, 5 tundi. Vala ahjupotis välja suurem osa vedeliku ja lisa lihatükkidele eelnevalt praetud sibulad, küüslauk, ja seened. Tõsta ahju tagasi.


Pane vedelik keskmisele kuumusele keema, keeda kuni vedelik on vähenenud poole võrra, lisa või ja maitsesta näputäie tüümianiga, vajadusel lisa musta pipart ning soola. Kuumuta kuni või on sulanud. Tõsta liha ahjust välja.
Serveeri koos kartulipudru, värske salatiga.




" Õhtu teeb maailma ilusamaks," ütles Erich Remarque. Omaltpoolt ütleks lisaks, et korralik õhtusöök paneb päevale punkti!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar