Vürtsikas seasaba aasiapäraselt







Uskumatult maitsev roog, teadupärast kasutavad Aasia ja Idamaa rahvad toiduks ära kõik, mis on vähegi söödav ja hamba all ei karju. Üks neist toiduainetest on kindlasti seasaba ja selle imeliselt heas maitses ei saa põrmugi kahelda. Tahab küll natukene rohkem aega kui tavalise toidu valmistamine, kuid tulemus on seda igati väärt.

5-6 seasaba
800 grammi purustatud tomateid ( 2x 400g purgis näiteks )
2-3 küüslauguküünt
2 loorberilehte
1 supilusikatäis balsamico äädikat
1 teelusikatäis riivitud ingverit
0,5 teelusikatäit cayenne pipart
2 liitrit vett
1 teelusuikatäis soola
2 supilusikatäit soya kastet
2 supilusikatäit teryaki kastet
1 supilusikatäit äädikat
2 supilusikatäis suhkrut




Pane puhastatud seasabad vette keema, lisa loorber, sool ja äädikas. Keeda keskmisel kuumusel umbes tund aega. 
Sega omavahel purustatud tomat ja teised maitseained. Tõsta keedetud seasabad kastrulist ja lõika need umbes 3 cm pikkusteks tükkideks. Lisa tükid maitsestatud tomatikastmele. Pane segu ahjupotti. 



Küpseta ahju alumisel tasemel 200 kraadi juures vähemalt 2 tundi. Liha peaks lõpptulemusena kondilt kergelt lahti tulema. 
Keeda kõrvale riisi või söö seda koos ciabatta või tavalise valge saiaga. Usu see on tõeline hõrgutis!




Tulemus on igati vaeva väärt ja paneb veel pikalt takkajärgi mõnust ümisema. 


Ja lõpetuseks väike tsitaat Oscar Wilde sõnavarast "Elu eesmärk on enesearendamine." 

Arendada saab ennast mitutmoodi ja seda saab teha ka köögis oma oskusi lihvides, katsetades uusi, võõramaiseid toite, arendada maitsemeeli ning võtma kasutusele julgelt uusi toiduaineid. Elu on seda väärt ja sina oled seda väärt! 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar