Juustused piparkoogid tatra, röstitud köömnete ja kanepiseemnetega






Täna on meie laual teistsugused piparkoogid kui oleme harjunud. Soolased ja krõbinat hamba all loovad erinevad seemned. Maitsvad? Absoluutselt, kindlasti pakuvad põnevust ka lastele. Kanepiseemned plaksatavad hamba all, juust viimistleb maitset, tatar loob salapära ning röstitud köömen täiustab seda kõike.

400 grammi pitsapõhjapulbrit 
150 grammi riivitud juustu
300 grammi margariini
1 teelusikatäis musta pipart
peotäis kanepiseemneid, natukene köömneid ja tatart.

Vala pitsapõhjapulber suuremasse kaussi, lisa teelusikatäis musta pipart, juust ja toasoe margariin. Sega hästi läbi ja tõsta külmkappi 45 minutiks.
Pane kruusipõhja peotäis tatart ja vala külm vesi peale. Jäta seniks ligunema kuni on aeg taigent käsitleda.
Tõsta taigen külmkapist välja ja rulli laiali ( umbes 0,5 cm paksuseks)



Võta mõned jõuluteemalised piparkoogivormid ja vormi niipalju kujukesi kui taignast võimalik teha.




Rösti pannil köömned ja kanepiseemned, kurna ja pressi tatar õrnalt läbi sõela. Puista neid vormitud taignakujudele. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta neid keskmisel tasemel 15 minutit. Tõsta välja ja jahuta.




Säilita kaanega karbis või purgis. Võid neid soolaseid piparkooke kasutada ka maitsva jõulukingina!
Puhas rõõm!




Rõõmurikkaid jõule kõigile!!!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar