Mozzarella-hakkliha pirukad




Seest mahlased, väljast krõbedad! Ahjusoe pirukas on üks mõnus suutäis! Mozzarella juust annab pirukale hoopis teistsuguse maitse, kui seda teeb tavaline juust ja seda ikka heas mõttes. Muidugi on kauplustes pakutav sortiment lai, kuid eks igaüks peab leidma selle oma lemmiku.

500 grammi lehttaigent ehk 8 plaati
100 grammi hakkliha
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
50 grammi punast paprikat
1 supilusikatäis Worchestershire kastet ( võib ka ilma, kuid see pakub põneva maitse)
150-180 grammi Mozzarellat
50 grammi kreemjuustu 
musta pipart, soola, õli
1 munakollane määrimiseks



Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta lehttaigen sulama. Laota kõik plaadid eraldi. Lõika Mozzarellast umbes 0,5 cm paksused viilud. Tükelda sibul, küüslauk, paprika. Pruunista tilgakese õliga hakkliha, lisa Worchestershire kaste, pipar, sool ja vala see seejärel suuremasse kaussi. Prae samal pannil sibul, küüslaauk ja paprika. Vala see hakkliha juurde ja jahuta maha. Sega sisse kreemjuust.

Lõika lehttaigna plaadid keskel pooleks. Tõsta ühele poolele viil Mozzarella juustu, sellele lusikatäis hakkliha ja kata uuesti viilu Mozzarellaga.



Määri ümbertringi munakollasega ja tõsta peale teine pool lehttaignast. Suru ääred kahvliga kokku, määri pealt munakollasega ja torka sisse paar auku. Seda selleks, et liigne vedelik aurustuks.



Tee niimoodi kõigi tahvlitega. Tõsta ahju keskmisele tasemele ja küpseta ca 25-30 minutit.


Kui suudad vastu panna, siis lase pirukatel mõni minut tõmmata. Maitse ainult paraneb!



Üllata oma lähedasi nädalavahetusel ja küpseta neile maitsvaid pirukaid!




1 kommentaar:

  1. Retsept väga hea! vahetasin ainult mozarella juustu sinihallitusjuustuga(kodus muud juustu polnud) ja see wortsester jäi välja. Esimest korda tegin lehttaignast pirukaid. Väga, väga head, tänud autorile!

    VastaKustuta