Lõhe-kartulikotletid






Maitsev kodutoit on hea tuju üks alustest! Valmistame täna põhjanaabrite ühest lemmik toorainest mõnusa suutäie. Selleks on lõhe. Kala on üks enim kasutatav tooraineid põhjanaabrite toidulaual nagu seda on ka aamen kirikus.


500 grammi lõhefileed
500 grammi keedetud kartuleid
1 kanamuna
1 supilusikatäis võid või margariini
1 supilusikatäis värsket või kuivatatud tilli
160 grammi juustumaitselisi maisipalle või kartulikrõpse
soola, pipart, õli

Sellest kogusest saab umbes 16 kotletti.

Puhastage kala luudest, maitsestage. Võtke madalam kastrul, valage sinna umbes liiter vett ja laske vesi keema. Asetage kalafilee sõelale ning tõstke see kastrulile. Aurutage kala ca 10 minutit. Seejärel eemaldage nahk ja purustage kala kahvliga.



Purustage keedetud kartulid saumiksriga, lisage või, näputäis pipart, soola. Lisage kanamuna, aurutatud ja tükeldatud lõhe. Maitsestage vajadusel. Purustage maitsestatud maisipallid või kartulikrõpsud. Lisage umbes 2 supilusikatäit kala-kartulimassile. Segage.
Vormige meelepärase suurusega kotletid ja katke mõlemalt poolt peenestatud juustumaitselise maisipuruga.



Kuumutage pann, lisage õli ja pruunistage kala-kartulikotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveerige koos külma kastmega ja selleks kasutage näiteks järgmisi komponente:

1-2 tükeldatud hapukurki
200 grammi hapukoort
1 teelusikatäis vedelat mett
musta pipart, soola.
Segage kõik komponendid omavahel läbi ja laske külmkapis enne serveerimist umbes 10 minutit tõmmata. 
Võid serveerida ka koos keedu või praekartuli ning toorsalatiga. Valik on sinu!



Kirg söögi valmistamise vastu on nagu armastus - seda ei saa sundida!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar