Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga







Nädalavahetus on jälle läbi ja sellele paneme punkti ühe korraliku koogiga. Olgu selleks täna toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga. 

Põhi:

200 grammi Domino küpsiseid või tavalisi šokolaadiküpsiseid
30 grammi taluvõid

Täidis:

400 grammi toasooja toorjuustu
400 grammi kookosekoort
2 dl suhkrut
2 laimi riivitud koor ja mahl koos pressimisest tekkinud viljalihaga
180 grammi valget šokolaadi
9 želatiinilehte

Viimistlus:

1 laim
1 dl vett
1 dl suhkrut
1 dl laimimahla
  kata kook riivitud šokolaadi ja-või küpsisepuruga




Purustage esmalt küpsised ja segage sulatatud võiga. Võta lahtikäiv koogivorm ( max läbimõõt 23 cm.) Kata see küpsetuspaberiga, määri küljed õrnalt õli või taluvõiga. Valage küpsisepuru koogivormi ja pressige see õrnalt ja ühtlaselt koogivormi põhjale. Tõsta külmikusse tahenema. Pane külm kookosekoor kõrgemasse anumasse ja vahusta see kohevaks. Teise anumasse pane toasoe toorjuust, suhkur ja kahe laimi riivitud koored. Sega läbi. Sulata šokolaad ja sega see toorjuustuga kokku. ( jäta osa šokolaadi kaunistamiseks)




Kuumuta laimimahl ja sulata sellesse eelnevalt külmas vees leotatud ja kuivaks pigistatud  želatiinilehed.
Sega see täidisesse ja seejärel valage täidis koogipõhjale. Tõstke külmkappi vähemalt 4-ks tunniks tahenema.




Võtke kopsik ja pange sinna vesi, suhkur, laimimahl ja laimist lõigatud rõngad. Laske keema ja kuumutage nõrgal kuumusel umbes 20 minutit. Jahutage täiesti maha.




 Enne koogi serveerimist tõstke koogile laimirõngad, riivige peale šokolaadi ja küpsisepuru.




Uus töönädal võib alata! Kui töö pakub naudingut, on elu lausa lust. Kui töö on kohustus, on elu orjapõli.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar