Šokolaadikook karamellkastme ja šokolaadipallidega






Aeg on läinud omasoodu ja töiste tegemiste kõrvalt pole palju aega jäänud köögis toimetamiseks, kuid siin ta nüüd on. Mõnus šokolaadikook, tegemiseks kulub maksimaalselt pool tundi, seega päris lihtne valmistada ka siis, kui sõbrad, tuttavad ootamatult külas.

400 grammi Digestive küpsiseid
75 grammi sulatatud taluvõid
25 grammi purustatud mandleid
150 grammi tumedat šokolaadi
150 grammi valget šokolaadi
250 grammi erinevaid šokolaadipalle
100 grammi karamellkastet

 Purusta küpsised saumiksriga ja sega või ning purustatud mandlitega. Suru segu õrnalt lahtikäivasse koogivormi. ( läbimõõt 24 cm ) Valmista karemellkaste või kasuta valmistoodet. Lisan ka retsepti, juhuks, kui soovite seda ise valmistada.

2 dl 35% rõõska koort või vahukoort
2 sl. pruuni suhkrut
2 sl. valget suhkru
1 sl. võid
1 tl. vanillsuhkrut

Sega koor pruuni ja valge suhkruga.  Keeda madalal temperatuuril aeg-ajalt segades 10 kuni 15 minutit või kuni segu on paksenenud. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega uuesti läbi. Lase jahtuda ja seejärel vala koogipõhjale. Jäta kastet ka natukene kaunistuseks. Tõsta koogipõhi seniks külmkappi kuni sulatad šokolaadi.
Vala sulatatud tume šokolaad karamellkastmele ja aseta seejärel koogile šokolaadipallid.


Sulata veevannil valge šokolaad ja nirista see šokolaadipallidele. 


Lase šokolaadil hanguda. Kui hoiad kooki külmikus, siis oleks see hea enne serveerimist mõned minutid varem välja tõsta, saad paremini lõigata.
Enne serveerimist nirista peale natukene karamellkastet. 


Kevad on kohe käes ja lõpetuseks üks tore lõik raamatust "Vähi pöörijoon"

“Oh, kevad hakkab tulema!” Ja Jumal ise teab, et kui Pariisi jõuab kevad, siis peab nõdremgi surelik hinges tundma, et see on paradiis.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar