Charlotte






Charlotte koogi on välja mõelnud üks Prantsuse kokk, nimega  Antonin Caremen, ta oli tsaar Aleksandri isiklik kokk. Kook jõudis tsaari kööki umbes 1700-1800 aastate vahel. Originaalis kasutatakse nn. Firenze rullbiskviiti, mina kasutan cappuccino maitselist ja see annab sellele koogile väga mõnusa maitse. Siit tuleb seega minu nägemus sellest maitsvast hõrgutisest.

300 grammi cappuccino maitselist rullbiskviiti 
6 lehte želantiini
2 dl vahukoort
250 grammi kohupiima
1 supilusikatäis tuhksuhkrut
1 teelusikatäis vanillisuhkrut
0,5 lime mahl
6 konserveeritud virsikut 
1 dl konserveeritud virsikute mahla


Lõika rullbiskviidist umbes 20 õhukest viilu.


Pane želantiinilehed külma vette ligunema. Lõika virsikud tükkideks ja pane nõrguma.


Võta keskmise suurusega kauss ja kata seest toidukilega. Kata kausi põhi ja küljed rullbiskviidist lõigatud tükkidega.


Vahusta vahukoor. Pane kaussi kohupiim ja suhkrud, sega korralikult läbi. Võta virsikumahl ja pane see nõrgale kuumusele keema. Pigista želantiinilehtedest vesi välja ja lisa need virsikumahlale. Sega korralikult läbi ja nirista vedelik kohupiima sisse. Lisa virsikutükid ja vahukoor. Sega uuesti korralikult läbi ja tõsta segu rullbiskviidi tükkidele. Kata pealt ülejäänud rullbiskviidiga. Kata toidukilega ja jäta külmikusse mõneks tunniks seisma.( vähemalt 6 tundi)


Aseta tahenenud koogikausile taldrik või kandik ja keera ümber. Kaunista kook riivitud šokolaadi ja- või tuhksuhkruga. 



Hea algus pole pisiasi, ehki algab pisiasjadest!
Naudi elu ja häid maitseid!


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar