PÕNEVAID KOKARAAMATUID




Ahoi ! Sellelt lehelt leiad nimekirja häid kokaraamatuid, millest Sa hangid piisavalt teadmisi ja uusi nippe oma oskuste lihvimiseks ja täiendamiseks. 

Esimene raamat on Tai köögi austajatele, millest saad väikese ülevaate Taist ja tema kirevatest toitudest ja toidukultuurist. Päris kindlasti ei ole selle raamatu soetamine raha tuulde viskamine. 



Suursugune sokolaadiraamat, ka kõige nõudlikum sokohoolik peaks siit saama ideid kuidas oma himu rahuldada. Tordid, kommid, küpsised, kokteilid, muffineid ja kõike muud. Üle 360 retsepti Sinule, kes sa armastad üle kõige sokolaadi.



Humoorikas retseptikogu millest leiad nii munateki all uinuva meriahuni kui ka tallekese nimega Huang Li. Nagu isand Volks Vaagen ise ütleb: "Köök on tõeliste roameistrite arm ja unistajate lootus. See on pereemade rõõmus troonisaal ja pereisade karnevalipaik. Köök on fantaasialennu ateljee ja rooga asetetava armastuse säng. "



Kuulsa toidufotograafi retseptikogu eri maade hõrgutistest nii proffidele kui asjaarmastajatele. Siin ta jagab meiega oma elamusi, see ei ole täis ainult  retsepte, vaid ka põnevat infot eri maade kultuurist ja taustast. Siit leiad nii Jamie Oliveri, Nigella Lawsoni, Genaro Contaldo ja paljude teiste kuulsate meistrite tegemisi. Raamatus rändab Phileas Fogg 80 päevaga läbi Euroopa, Lähis-Ida, Aasia ja Ameerika, haarates igast maailmanurgast kaasa põneva retsepti. 



Rio de Janeiro, Austraalia vihmametsad, Malaisia metsikud jõed, Tai pulm ja peod Tokio minikorteris. Palju suurepäraseid retsepte ja reisikirjeldusi, mis on aasta jooksul kogutud autoril erinevatelt peredelt, kus ta koos oma 3 aastase tütrega viibis. Põnevust jagub.




600 lehekülge kõikvõimalike küpsetusi, tordid, beseed, pudingud ja sufleed, saveriinid ja nupsusaiad. Kõike ei jõua üles lugedagi. Tõlgitud ingliseleelsest " The Golden Book of Desserts ". Siit on mida õppida ja vaadata. Tõeliselt hea investeering.



400 retsepti,näpunäiteid tervislikuks toitumiseks, toiduainete säilitamine, toiduhügieen ja palju muud. Algajatele ja vilunud kokkadele. Mereannid, kalad, lihatoidud, küpsetised.



Pastatoitude armastajatele. Siit leiad üle 130 retsepti. Ainus halb asi on see, et kehv sirvida, muidu väga omapärane. Tõeliselt lai valik gurmaanidele . 





Maire Suitsu suht uus kokaraamat kevadpühade toitudest, mis on kohendatud vastavalt eestlaste maitsele, traditsioonilisest lihavõttemenüüst, suur valik salateid, praade, torte ja muid küpsetusi. Korralik söömaaeg ütleks :-) . Siit leiad kindlasti meelepäraseid retsepte nii kevadpühaks kui tavalisteks õhtusöökideks.




Jamie Oliveri suurepärane kokaraamat mille ta pühendas oma õpetajale, Gennaro isale Nonnole, kes valmistas veel 96. aastaselt roogasid. Lihtsad menüüd, kättesaadavad komponendid ja mõnusad jutud Ameerikast. Iga retsepti alguses väike jutt kuidas ta selle roani jõudis või kuidas ta toidule nime pani. Burgerist õuna-marjapirukani. Tip-Top :-)





Sellest raamatust peaksid selgeks saama juuretise valmistamise,vormileiva teo, saiade vormimise ja palju teisi nippe leiva, saia tegemisel. Lihtsast saiast naani, ciabatta ning kuklite tegemiseni, lisaks mõningad suurepärased leivakatted ja saiamäärded.Väike retk jahude maailma- täisterajahust püülijahuni. Kasulik õpik igale leivavalmistajale. Koduahjust tulnud lõhnav leivapäts paitab kõhtu ja soojendab hinge....





Jess McCloskey põnev raamat viib maitsemeelt erutavate suupistete juurde, koostisosade ostmisest kuni elegentse pakendini. Retseptid on lihtsad kuid head, siit saavad ka kogenenumad kokad värskendavaid ideid.



Omatehtud on ikka ja alati uhkem ja väärtuslikum kui suvalisest poest kaasa haaratud kommikott või tordike. Edith Soosaar on kokku kogunud ja köitnud siia söödavad kingitused alates karripulbrist kuni isevalmistatud sukaadini. Samuti leiad isetehtud kosmeetikat ja toiduvärvide valmistamise juhendeid.



Kaks toimekat naist on sellesse raamatusse korjanud oma maitsvaid suppe, pajaroogasid ja vormiroogasid. Kahtlemata leiab siit igaüks omale meelepärase lihtsa ja tervisliku roa, olgu see siis Armeenia lambalihasupp või Idamaine pajaroog.




" Koolibri koogiraamat "  on valminud koostöös oma parneri, kirjastuse Ryland Peters& Small abil kirjastuse Koolibri 20.sünnipäevaks. Mille muu, kui hõgutiste, muffinite, kookide, tortide ja küpsistega ikka sünnipäeva pidamine seondub. Raamatus olevad retseptid on olnud aastaid töös nii Londonis Hummingbird Bakery pagaripoes kui ka mujal maailmas. Selgelt ja lihtsalt esitatud retseptid, millega peaks hakkama saama igaüks. Ideid on kõigile ja suu saab magusaks kindlasti. Nagu ikka peaks meelde jätma tõsiasja, et juhiseid ja koguseid tuleb jälgida hoolikalt, siis võite kindel olla 
õnnestumisel.




Emil Rutiku kokaraamat  " Kaukaasia köök " lööb silme ette kohe pildi grillitud lihast, mägedest ja ojadena voolavast veinist. Kaukaasias on ammusest ajast olnud tavaks, et maitsva roa saamiseks peab kokk alati olema heas tujus ja omadest kogemustest võin öelda, et see peab ka paika. Raamat oli soodusmüügis ja jäi hea hinna tõttu kohe silma. Leidsin oma jaoks ka mõned huvitavad retseptid ja pikemalt mõtlemist enam ei olnud ja koju raamat ka tuli. Leiad siit peale retseptide muuhulgas lisaks natukene infot Kaukaasia tavadest ja rahvalikke ütlusi nagu : "Kui oled noole välja lasknud, ära peida vibu "














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar