Tšillised hakkliha-porgandipirukad lehttaignast






Üks terav suutäis kulub vahest hästi ära. Täna on igatahes minul see päev, hing ihaldab vürtsikamat toitu kui muidu ja seekord otsustasin pirukate kasuks.

200 grammi hakkliha
1 kg lehtaigent
1 porgand
1 sibul
2 tšillikauna ( sobib nii värske kui kuivatatud )
musta pipart, soola
50 grammi võid praadimiseks
lusikatäis õli





Tükelda sibul, tšillikaunad ning porgand pisikesteks kuubikuteks ja prae pannil kergelt läbi. Lisa hakkliha ja prae veel ca 5 minutit. Jahuta ning nõruta kogu segu liigsest rasvast. Ilma selleta jäävad pirukad rasvased ja ei kerki nii hästi kui peaks. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata lehtaigen. Lõika lehed kaheks osaks. 
Valmista määrimiseks segu 1 kanamunast ja lusikatäiest sinepist. Määri lehttaigna ruudud selle seguga. Tõsta iga ruudu keskele lusikatäis hakkliha segu ja suru ääred kokku. Määri ka väljastpoolt seguga.Peale raputa värskelt jahvatatud musta pipart.  Küpseta ahju keskmises osas algul ca 10 minutit, seejärel koos pöördõhuga veel ca 7 minutit.





No ja nii lihtne see oligi, tulemuseks umbes 27 suurepärast teravat elamust !









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar