Kaneelisaiakesed







Taigen :
50 grammi presspärmi
50 grammi vett
100 grammi võid
80 grammi suhkrut
650 grammi jahu
0,5 teelusikatäit soola
3 dl piima
1 teelusikatäis kakaod

Täidis :

100 grammi võid
80 grammi fariinisuhkrut
1 teelusikatäis kaneeli

Sulata pärm käesoojas vees. Sega omavahel toasoe või ning suhkur, vala sisse toatemperatuuril seisnud piim, seejärel lahustunud pärmivesi ja sool ning kakao. Sega korralikult läbi ja seejärel hakka lisama sõelutud jahu. Taigen võib jääda kergelt pehmeks, vedelaks-seda kauem saiad seisavad värske ning pehmena. Raputa taignale peale natuke jahu, see takistab süsihappegaasidel taignast välja pääseda ja jätab taigna õhulise. Kata taigen rätiga ja jäta sooja kohta umbes 40 minutiks kerkima.
Sega omavahel pehme või, kaneel ja fariinisuhkur.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli taigen laiali ja kata see ühtlaselt täidisega.



Keera taigen rulli ning lõika sellest umbes 2 cm laiused ribad. 



Kõige parem on kasutada muffinivormi, seega pane igasse pesasse muffinipaber ja selle sisse juba valmis lõigatud taignariba.



Küpseta ahju alumisel tasemel umbes 15 minutit. Serveeri koos külma piimaga. 


Sündides ei tea me midagi, kuid meis on peidus tohutud võimalused. Nende avastamine on suur töö, sest inimene, kes leiutab ja avastab ja ründab kosmost ja kihutab koos ajalooga tundmatusse mida edasi, seda kiiremini võib sellel peadpööritaval teel iseendast maha jääda, võib iseendast eemalduda ja iseendale kaotsi minna, ja mis siis, kui ta pärast enam ei  leiagi iseend üles?










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar