MARJALINDID





Üks põnev ja omapärane maius. Tegemist on aeglaselt kuivatatud marjadega. Selleks sobivad praktiliselt kõik saada olevad marjad. Kasutasin seekord punaseid sõstraid. Väga tervislik ja korralik vitamiinipomm. Säilivad õigete tingimuste juures mitu kuud. Igasugused lisandid puuduvad ja on ainult üks komponent.

700 grammi värskeid või külmutatud punaseid sõstraid. 

Valmistage puhastatud marjadest püree. Juhul kui kasutate külmutatud marjasid, siis esmalt sulatage need üles. Valage püree küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja määrige ühtlaselt laiali. Ääred võivad jääda natukene kõrgemad. ( ahjuplaat on umbes 25x35 cm.)
Kui teil on kasutada silikoonmatt, siis kasutage küpsetuspaberi asemel seda. Mugavam ja lihtsam kasutada.



Kuumutage ahi 55 kraadini ja tõstke marjapüree ahju alumisele tasemele. Kui marjad on ahjus kuivanud ca 8-10 tundi, siis tõstke marjad koos paberiga plaadilt ja pange ahju tagasi restile edasi kuivama. Nii saab püree kuivada ühtlaselt ka altpoolt. Kuivatage veel umbes 8 tundi. Eemaldage paber. Kui marjaplaat peaks altpoolt veel niiske olema, kuivatage veel paar tundi.


Lõigake ääred ära ja seejärel lõigake plaadist ühepaksused ribad ja keerake need rulli. Sööge kommi asemel ja tervis tuleb mühinal. Ei ole nii hapu kui arvate. Hea käsitsivalmistatud, tervislik kingitus!




Juba Sokrates ütles lihtsa, kuid tõese lause: Kui inimene jälgib oma tervist, siis on raske leida arsti, kes teaks temast paremini, mis on ta tervisele kasulik.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar