Arbuusitarretis marjadega





Sügis on uksele koputanud, marjad on valminud ja moosikeetmisedki lõpetatud. Meie moosidega enam mässata ei viitsi, lihtsam on marjad külmutada ja vajadusel neist toormoosi teha. Ajaliselt suur kokkuhoid ja ei ole ka purkidega mässamist. Ainuke miinus on see, et sügavkülmas võtavad ruumi aga kilekottidesse ( minigrip ) pakendatult ei tohiks see väga suur probleem olla. Pealegi võtavad purgid veel rohkem ruumi, kui teil just eraldi keldrit ei ole.Paljudel on kodus lisaks kirst-külmikud ja need on ideaalsed sellistel puhkudel. Pealegi leiab külmutatud marjadele väga palju kasutust ja kindlasti on need sellisel kujul tervislikumad kui moosiks keedetuna.
Mina valmistan täna natukene teistsuguse tarretise kus kasutan nii külmutatud marju kui arbuusi. Selline tarrend valmistab kindlasti palju rõõmu ja silmailu nii suurtele kui väikestele.



1 arbuus ( ca 2,5 kg.)
1 pakk kiivi tarretist ( ca  80 grammi )
2 pakki metsmaasika tarretist ( 2X 80 grammi )
külmutatud või värskeid marju ( vaarikad, mustikad, punased ja mustad sõstrad ja arbuusi tükid -kokku ca 500 grammi.)
0,8 liitrit vett 

Kiivi ja metsmaasikas on omavahel päris hea maitseelamus ja seepärast tegingi just sellise valiku ja mõned marjad nagu mustsõstrad, täiendavad seda veelgi.
Lõigake arbuusi ühelt poolelt ots maha, ava ei peaks jääma väga suur. Piisab kui supilusikas sisse mahub ja sellega sisu välja saate kraapida. ( ava läbimõõt max 10 cm. ) Jätke mõned arbuusitükid täidised, ülejäänud kasutage ära oma fantaasia järgi. 



Keetke vesi. Valage tarretise pulbrid omavahel kokku. Segage kuuma keedetud veega läbi. Tõstke külmutatud marjad ja tükeldatud arbuusitükid arbuusi ning valage segu peale. Laske külmikus vähemalt 5 tundi taheneda, parem veel üleöö. Lõigake seejärel arbuus ettevaatlikult pikkupidi pooleks ja siis omakorda sektoriteks. Serveerige koos vahukoore ja marjadest valmistatud püreega.





See aeg, kui sügis muutub talveks, kestab vaid loetud päevad. Kui sa selle aja ära tunned, ei häiri sind kunagi, et sellel maal, kus sa elad, on liiga külm, liiga sombune või liiga masendav elada. Elu on täpselt selline nagu sa seda ette kujutad! Oli eile, on homme ja nii jääbki!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar