SIDRUNIKREEM






Eestlaste olulisem suvepüha on läbi saaanud ja aeg pöörduda tagasi argipäeva toimetuste juurde. Täna on veel võimalus ennast korralikult välja puhata. Igal inimesel on selleks omad moodused ja tegemised. Olgu selleks kalalkäik, jalutuskäik looduses või lihtsalt niisama olemine. Mina tegin täna ühe suviselt mõnusa, kergelt hapuka magustoidu. Selles magustoidus tunnevad maitsemeeled ära nii magusa, hapu, kui ka mõruda maitse. Põnev!

4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 sidrun
tükike tumedat šokolaadi
marju kaunistamiseks


Valage vahukoor ja suhkur kastruli ja ajage nõrgal kuumusel keema. Peske sidrun korralikult ja riivige seejärel sellelt koor. Pressige mahl välja. Kui vahukoor on keema läinud, segage niikaua kuni suhkur on lahustunud. Lülitage pliit välja, valage sisse sidrunimahl ja lisage riivitud sidrunikoor.
Valage segu vormidesse ja asetage külmkappi tahenema.



Segu peaks jääma külmkappi kuni täieliku tahenemiseni ehk üleöö.
Enne serveerimist riivige peale tumedat šokolaadi ja kaunistage marjadega.




Sündides ei tea me midagi, kuid meis on peidus tohutud võimalused. Nende avastamine on suur töö! 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar