KÜPSISETORT KIRSSIDEGA







Aeg jälle suu magusaks teha ja valmistada üks mõnus küpsisetort aga seekord ei ole mingit küpsetamist. 

2 pakki küpsiseid ( 360 grammi )
2 dl vahukoort
300 grammi kohupiima
1 apelsin
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
0,5 kg kivideta kirsse ( võib kasutada nii värskeid kui konserveeritud)
100 grammi röstitud mandleid



Riivi esmalt apelsinilt koor ja pressi välja mahl. Sega kohupiim vaniljesuhkru ja vahustamata koorega. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Puhasta  kirsid, vajadusel poolita. Konserveeritud kirsside puhul nõruta need esmalt. Jäta mõned kirsid ka kaunistuseks. Purusta küpsised ja sega need eelnevalt valmistatud kreemiga. Lisa kirsid. Sega korralikult läbi. Tõsta segu küpsetuspaberi või toidukilega vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (läbimõõt 18-20 cm).Tösta külmkappi ja lase külmkapis seista vähemalt 6 tundi, parima tulemuse saad kui taheneb üleöö. Kaunista tort enne serveerimist röstitud mandlilaastude ja kirssidega. 



Parajalt mahlakas ja kreemine kook sulab suus iseenesest.




Me saame kolm haridust: ühe vanemailt, teise koolist ja kolmanda elust enesest. Kolmas räägib kõigele vastu, mis kaks esimest õpetavad. 
Ilusat vaheaega kõigile lõpetajatele ja ka nende vanematele, sest ka nemad pääsevad mõneks ajaks koolitükkide kontrollimisest!  😀















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar