Halvaakook maasikate ja kondenspiimaga







500 grammi nisujahu
250 ml kondenspiima
150 grammi halvaad 
100 ml õli
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
2 muna
näputäis soola

Lisa vett umbes 120 ml. Taigen peaks jääma  paksem kui pannkoogitaigen. 


10 maasikat

1 teelusikatäis tärklist

Sega omavahel nisujahu, sool, küpsetuspulber. Lisa klopitud munamass ja keedetud kondenspiim, (võib lisada ka keetmata) seejärel õli ja vesi. Tee halvaa tükkideks ja pudista taignasse. Sega maasikad tärklisega ning sega need samuti ettevaatlikult taignasse. Lase taignal seista umbes 15 minutit. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri küljed võiga.

Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit. Lase koogil enne lahtilõikamist rätiku all hingata ca 10 minutit.




Raputa koogile tuhksuhkrut ja riivitud halvaad. Serveeri koos maasikatega.







Lõpetuseks lõiguke  raamatust " Tiivutud inglid "

Viimase talve ja enamuse kevadest oli Hans veetnud pisikeses lumme mattunud Rootsi külakeses, kus ta ühes maailma igavamas kunstikohvikus-ateljees pintslikummardajatele ja asjaarmastajatest klientidele enamusjaolt kohvi ja pirukaid serveeris. Omanik oli vana peer, kunstnik, kes nüüd suure raha eest aegajalt ateljees kunstijüngritele koolitusi korraldas. Need samad jüngrid olid ka suures osas kohviku väljakujunenud klientuuriks.

Seal, vähemalt korra nädalas, arutasid nad valjuhäälselt moe uuemaid, kaasaegseid ja vanemaid kunstisuundasid, üks targem kui teine.
Uue aja Picasso-d, da Vinci-d ja Michelangelo-d.
Omanik võttis verivärskete kunstnike soperdusi ka oma ateljeesse müügile, seda muidugi väikese lisaraha eest. Ja nii need seal rippusid, läbi aastate tolmu kogudes, oodates aega, kuni keegi nad avastab. Selles suhtes oli kohviku omanik nupuga mees, ta kooris oma õpilastelt kahekordselt raha ja praktiliselt ei millegi eest. Muidu oli külas igav ja karjuvalt üksluine.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar