VALGE SOKOLAADI JA JÕHVIKAKOOK






See kook on tõeline hõrgutis, sobib suurepäraselt jõululauale või pühapäevaseks naudinguks. Valge sokolaadiglasuur lisab pidulikkust ja loomulikult täiustab maitset.

140 grammi jahu
100 grammi võid
5 kanamuna
80 grammi suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 l käesooja piima
1 sidrun
150 grammi kuivatatud jõhvikaid
250 grammi valget sokolaadi

Esmalt eralda munakollased valgetest, sulata või ja riivi sidrunilt koor, pressi mahl välja, sõelu jahu kaussi ja sega see kaneeliga.
Vispelda munakollased koos suhkruga, lisa või, jahu, riivitud sidruni koor  ja seejärel toasoe piim. Lisa jõhvikad.
Järgmisena vahusta munavalged ja vala see eelnevalt valmistatud taignasse, lisa pool tükeldatud sokolaadi kogusest, sidrunimahl ja sega kõik ettevaatlikult läbi.



Vala segu lahtikäivasse koogivormi ( läbimõõt 24 cm ) ja küpseta eelkuumutatud ahju ( 180 kraadi ) alumisel tasemel ca 50 minutit. 


Tõsta ahjust välja ja kata puhta käterätikuga. Jahuta kook täielikult maha. Sulata veevannil ülejäänud sokolaad ja nirista see koogile. 



Alles jõulupühade ajal saad aru, et oled kuidagiviisi veel ühe aasta valimisi, sõdu, valesid, inflatsiooni, tööpuudust, tossu ja presidente ära kannatanud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar