KÜPSISED ROSINATE JA KREEKA PÄHKLITEGA






Taas on ajaratas aasta võrra edasi tiksunud ning loetud päevade pärast võime vastu võtta nii jõulud, kui uue aasta.  Paljud võtavad seda aega päris rahulikult ja lasevad ajal omasoodu tiksuda, teised tormavad mööda kauplusi ja mõtlevad, milliseid kingitusi kuuse alla pista ning milliseid meelepäraseid piduroogasid valmistada. Olgu selleks soolane suupiste või magus amps. Mina pakuks täna piparkookide asemele omavalmistatud küpsiseid. Kindlasti lisavad pisutki jõulumaitset rosinad ja kreeka pähklid. Valmistamine erilist aega ei nõua, retsept lihtne ning selge.

6 dl nisujahu
2 supilusikatäit kohupiima
2 kanamuna
3 supilusikatäit suhkrut
1 supilusikatäis küpsetuspulbrit
200 grammi toasooja võid
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
100 grammi tükeldatud kreeka pähkleid
100 grammi leotatud rosinaid
Määrimiseks 1 munakollane. Kaunistuseks tuhksuhkrut.

Vahustage toasoe või ning suhkur omavahel, lisage kanamunad, kohupiim. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur ja seejärel lisage segu eelnevalt valmistatud massi. Viimasena lisage pähklid ning rosinad.
Saadud mass pange külmikusse vähemalt pooleks tunniks tahenema. Peale tahenemist rullige tainas umbes poole sentimeetri paksuseks ja määrige pealt munakollasega. 



Lõigake vormist noaga paari sentimeetri laiused ribad või kasutage piparkoogivorme, et saada meelepärased kujundid. Küpsetage eelkuumutatud ahjus ( 200 kraadi ), keskmisel tasemel ca 12 minutit. Jahutage ja kaunistage tuhksuhkruga.




Oodates tunduvad hetked aastatena, meenutades tunduvad aastad hetkedena.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar