Kala taignas







500-600 grammi kalafileed. 1 filee ehk  ca 120 grammi sööja kohta ( tursk, ahven, paltus )
80 grammi juustu
1 pakk lehttaigent
1 munakollane
1 supilusikatäis piima
värskelt jahvatatud pipart, soola, sidrunit, tilli

Sulatage ja nõrutage kalafileed juhul kui kasutate külmutatud fileesid.




Kuivata fileetükid majapidamispaberiga ning maitsesta pipra, soolaga. Jäta kuni kümneks minutiks maitsestuma. Rulli lehttaigen õhukeseks ning lõika sellest kalafileega võrreldes 2 x suuremad tükid. Määri taigen muna ning piima seguga. Raputa igale fileele natuke riivitud juustu. Aseta kalafilee taignale ja vajuta ääred kokku.



Määri pealt muna-piima seguga ja tee kahvliga taignasse augud.



Küpseta ahju keskmisel tasemel 200 kraadi juures ca 30 minutit. Serveeri koos toorsalati, marineeritud pärlsibulate, tilli ja sidruniviiludega. Koos tilgakese tšillikastmega saavutate ideaalse koosluse.





Lõpetuseks üks Hispaania vanasõna.

Kus pole puudu tahtest, seal ei tule puudu ka võimalustest.
Mõelgem selle üle....






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar