JUUSTUPALLID

 


200 grammi mozzarella juustu

200 grammi cheddar juustu

2 keedetud kartulit

1 tšilli

1 küüslaugu küüs

150 grammi riivjuustu

3 supilusikatäit maisitärklist

5 supilusikatäit jahu ( isekerkivat) Kui teil ei ole isekerkivat jahu kodus, võtke nisujahu ja lisage sellele 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit.

1 teelusikatäis soola

1 teelusikatäis musta pipart

1 liiter rapsi või taimeõli

vett 

Kaks erinevat juustu selles roas annavad ideaalse tulemuse. Mozzarella lisamine teeb juustupallid mõnusalt kreemiseks ja cheddar annab lihtsalt ideaalse tekstuuri. Kartul aitab ülejäänud komponente siduda ja lisab oma võluva maitsenüanssi. Võtke suurem kauss, pange sinna riivitud juustud, riivitud kartulid, küüslauk, sool ja pipar ning tükeldatud tšilli. Segage korralikult läbi.

Teises kausis segage omavahel tärklis, jahu ja vesi. Vett lisage niipalju, et segu jääks suhteliselt vedelaks. Võtke esimesest kausist peotäis juustu-kartulisegu ja veeretage käte vahel väikesed pallid. 

Veeretage palle kergelt riivsaias, seejärel tõstke vedelasse taignasse ja seejärel katke uuesti riivsaiaga. See annab eriti hea ja krõmpsu tulemuse koorikule.



Kui kõik juustupallid on riivsaiaga kaetud, siis tõstke nad ca 30 minutiks sügavkülma. Seejärel võtke liiter toiduõli, kuumutage ca 180 kraadini ja siis tõstke juustupallid õlisse. Küpsetage 3-4 palli korraga, umbes 2-3 minutit. Kui juustupallid on saavutanud kuldpruuni kooriku, siis tõstke nad õlist välja ja asetage majapidamispaberile nõrguma, et liigsest õlist vabaneda.



Serveerige koos hapukoore või magusa tšillikastmega. Juustupallid on mõeldud koheseks söömiseks. Hilisem soojendamine ei anna enam mingit maitseelamust. 


Raisatud aeg on olelemine, kasutatud aeg on elu! Tegutsegem..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar