Kohupiimane õuna-pirnikook vaarikakastmega -see magus, magus maailm



Käes on jälle reede ja töönädal hakkab lõppema, minul on hetkel pidev nädalalõpp :-), seega on aega mässata nii küpsetiste kui muude asjadega. Juba eile käis peast  läbi mõte, et peaks tegema õunakooki aga võiks kuidagi teisiti seda teha. Revideerisin natuke aega köögis kappe ja otsustasin ära kasutada nii õunad kui pirnid ja ka kohupiima, seega asun rõõmsalt asja kallale. Krutin raadio mängima ja alustan  taigna valmistamist.

150 grammi võid
1 muna
4 dl nisujahu
0,5 teelusikatäit soola

Sulatan või, jahutan. Klopin muna ja segan võiga, seejärel lisan jahu ja soola. Keerutan mõnusa taigna ja jätan ootele.
Koogikate ootab järge ja selleks vajan :

2 õuna
2 pirni
400 grammi maitsestamata kohupiima
2 teelusikatäit tuhksuhkrut
1 muna
1 sidrun
2 teelusikatäit pärlsuhkrut

Koorin puuviljad, eemaldan seemned ja lõikan sektoriteks, lisan 1 lusikatäie tuhksuhkrut ja sidrunist pigistatud mahla, segan läbi.
Segan kohupiima 1 teelusikatäie tuhksuhkruga ja klopitud munaga. Võtan lahtikäiva koogivormi, mille määrin kergelt võiga ja valan taignasegu sisse. Viskan mõned õuna ja pirnisektorid taignale ja valan peale kohupiima. Nüüd on jäänud veel laduda ülejäänud puuviljasektorid kohupiimale ja puistada üle  pärlsuhkruga.
Küpsetan 180 kraadi juures ca 50 minutit.



Torgin kergelt tikuga ja vajadusel küpsetan veel mõne minuti, lülitan pliidi välja  ja jätan koogi tahenema 10-ks minutiks.
Kiirelt valmistan vaarikatest kastme. Võtan ca 100 grammi külmutatud vaarikaid, purustan kahvliga osaliselt ja segan selle supilusikatäie tuhksuhkruga, lasen kopsikus korra keema ja jahutan kiirelt maha.  Kook ahjust välja ja jahtuma rätiku alla.
Kook on maitsvam kui ta on juba maha jahtunud. Lõikan viiludeks ja lisan kastme. 

Ka kõige süngemas olekus vennikese näkku kerkib lai naeratus -El mundo es dulce !






1 kommentaar: