Punapõskne peet, arugula ja kodujuust



Peedist saab nii  mõnusaid eelroogasid kui suppe, võid röstida ja grillida, teha toormahla või marineerida -maitsed on ainulaadsed ja kordumatud. Täna valmistan oma versiooni punapeedi carpacciost.

See kogus on mõeldud 3 sööjale :

3 keskmist peeti
150 grammi kodujuustu
150 grammi arugulat ehk rucolat
soola, pipart, trühvliõli või pähkliõli
balsamicot
1 sidrun

Keeda peete soolatud vees umbes 30 minutit, jahuta külma veega. Maitsesta kodujuust tilga trühvliõli ja musta pipraga. Rucola pese ja nõruta, sega sidrunimahl ja 1 teelusikatäis trühvliõli  ning sega rucolaga läbi.
Lõigu jahutatud peedid võimalikult õhukeste viiludena ning aseta ringikujuliselt taldrikule. Keskele tõsta kergelt käte vahel vormitud rucolat ja ettevaatlikult lisa  maitsestatud kodujuust. Värskelt purustatud pipar käib asja juurde, lisa natuke balsamicot ja tulemus on esmaklassiline.

Lihtne, kiirelt teostatav ja suurepärane eelroog ! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar