Kergelt vahemere hõnguline lõhesalat mee-majoneesikastmega



Rannahooaeg läheneb ja seega tuleks menüüsse lisada ka kergemaid toite :-) . Mõnus salat on päevakohane.
Valmistame täna  marineeritud lõhest ja krevettidest maitsva salati. Aega see eriti ei võta ja kõhtu täidab hästi. Seega alustagem vajaminevate komponentide loeteluga:

 50 grammi lõhefileed

50 grmmi krevette
1 sidrun
1 muna
natukene erinevaid salateid ( lehtsalat, vesigress, peedilehed,rucola )
2-3 päikesekuivatatud tomatit
3-4 kirsstomatit
teelusikatäis kapriseid
sool, pipar, suhkur
kimp tilli

Võta 2 erinevat kaussi, ühte krevetid, teise lõhe. Krevetid ei vaja muud, kui näputäit soola, tilli ja sorts sidrunimahla. Lõhe jaoks sega suhkur, sool sidrunimahl ja tilk oliiviõli. Sega marinaad kokku ja vala lõhele. Lase seista 20 minutit. Keeda kanamuna ja viiluta. Sega salatid  omavahel ja lisa sinna samuti kaprised ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatid.Maitsesta pipra, soola ja sega hulka lusikatäis kvaliteetset õli.

Kastmeks sega kokku 50 grammi majoneesi ja lusikatäis vedelat mett,  peotäis hakitud tilli ning sorts sidrunimahla , sega hästi läbi. 
Aseta taldriku keskele peotäis salatit, lõika kirsstomatitest sektorid, ümber salati lao keedetud munaviilud, tõsta peale lõhefileest lõigutud tükikesed ja lõpuks  krevetid. Nirista peale ja ümberringi mee-majoneesi kastet. Lisandiks võiks vabalt  pakkuda grillitud saia röstitud küüslauguga .



See on maitse, mida ei unusta !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar