Kanatiivad karri, mee-sinepi marinaadis, keefiri-kurgi dipikaste väikese selleri ja piparmündiga ning krõbedad köömnetega kartulisektorid








Jälle on möödunud terve igavik viimasest postitusest, kuid õpingud või õigemini praktika ei lase pikalt kodus olla. Teisipäev tulin  ja homme ehk siis  laupäeval jälle minek 3-ks  nädalaks merd kündma :-). 
Suvel  väga kuuma toitu ei tahagi aga juba kergelt jahtunud kanatiib ja salat  on väga mõnus suutäis. Lisandiks  krõbisevad grillitud ürdi-küüslaugu saiaviilud ning kartulisektorid.
Kanatiivad tuleks eelmine õhtu küll marinaadi panna-vägevamad maitsed on garanteeritud.

Marinaad :

0,5 kg kanatiibu
1 teelusikatäis karrit
1,5 supilusikatäit mett
1 teelusikatäis sinepit
lusikaotsatäis kurkumit, valget pipart ja tsillipipart või mõni piisk tabascot
1 teelusikatäis soola 
1 küün küüslauku
1 sidruni mahl 
1 supilusikatäis vett

Sega kokku omavahel kuivained, lisa vesi, sidrunimahl, sinep ning vesi. Aseta kanatiivad kilekotti ning vala peale marinaad. Sulge kott hoolikalt ning keeruta käte vahel seni kuni kõik tiivad on saanud marinaadiga kokku. Aseta külmkappi ja lase seista ca 12 tundi. Vahepeal võiks käia kotti paar korda keeramas, et marinaad ikka korralikult igale poole tungiks :-)




Kuumuta ahi 200 kraadini, aseta kanatiivad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning küpseta ca 45 minutit.




Lõika  1 kg.  pestud kartuleid sektoriteks ( koos koorega ). Maitsesta teelusikatäie paprikapulbri, soola ning supilusikatäie õliga, lisa umbes pool teelusikatäit köömneid. Sega hästi läbi.  Aseta sektorid plaadile ning tõsta ahju küpsema. Küpsetusaeg  samuti ca. 45 minutit. Võid küpsetada samal ajal koos kanatiibadega. 

Valmistame nüüd omapärase kuid väga värskendava ja hea dipikastme, milleks vajame :
 1  väiksem kurk
50 grammi keefiri
20 grammi tükeldatud sellerit
2-3 piparmündi oksakest
näpuotsaga musta pipart ning soola



Pese kurk, koori, tõmba teelusikaga seemned kaussi, tükelda seller ning piparmünt ning lisa kurgiseemnetele, lisa keefir. Maitsesta soola ning pipraga. Ülejäänud kurk viiluta ja maitsesta sidrunimahla ning soolaga. Moe ja maitse pärast väike näputäis musta pipart :-)

Teen juurde veel grillitud saiaviile mis on eelnevalt määritud küüslaugu ning ürtidega maitsestatud võiga. Peale raputan veel mõned tükeldatud värsked peterselli lehed.



Serveeri kõik koos ja nauding on garanteeritud.




Kartulitega sobivad väga hästi noored hernevõrsed, eriti kui hernekaunad enne kergelt  ehtsas võis läbi kuumutada. Võin  lisaks veel öelda, et need on meie enda rõdul kasvatatud herned, samuti seller, petersell jne. :-)



Päikest, rõõmu ja naudinguid igasse päeva !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar