Meekook




Viimasest tegemisest on mööda läinud küll juba oma 2 nädalat aga vabandan ennast välja sellega, et  hetkel on tegemist muude tähtsate asjadega nagu uue ameti õppimise ja  praktikal käimisega ning sellega seoses viibin ka pikalt kodust eemal. Hetkel olen jälle kodukäija :-) ja kasutan seda pisukest aega ka blogi täiendamiseks.

Koostisained:


200 grammi võid

1 dl mett
4 muna
2,5 dl suhkrut
0,5 kg nisujahu
0,5 teelusikatäit soola
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit

Sulata või ning sega sisse mesi. Vahusta munad ja suhkur tugevaks, paksuks vahuks. Teises suuremas anumas sega omavahel jahu ning küpsetuspulber. Sõelu järgmiseks munavahu sisse jahu ning mee-või segu. Taigen tuleb selline päris paks aga selline ta peab olema. Aseta segu nüüd vähemalt tunniks külmikusse.




Järgmisena segame kokku täidise ja selleks vajame :


750 grammi hapukoort

750 grammi creme fraichet
3 supilusikatäit vedelat mett
2 dl suhkrut

Koogipõhja ja vaheplaatide valmistamiseks võtame nüüd külmikust taigna ja jagame võrdseteks osadeks. Teen 3 kihilise aga võite vabalt sellest kogusest teha 5 kihilise koogi-kuidas kellegile maitseb ja viitsimist jagub. Kasuta vajadusel rulli või muid abivahendeid.

Rulli võimalikult ühepaksused plaadid. Ääred saad hiljem sirgeks lõigata ja sellega rohkem probleeme ei tohiks olla. Küpseta kõik koogiplaadid eraldi 200 kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil.
Küpsemisaeg võiks olla ca 8 minutit. Jälgi vahepeal mis ahjus toimub, sest õhukesed plaadid kipuvad kergelt kõrbema minema.
Tõsta ahjust välja ning lõika koheselt ääred ära, sest mõne minuti möödudes on seda murenemise tõttu juba raskem teha. Hoia ääred alles, need lähevad pealmise kihi valmistamiseks.
Võta nüüd jahtunud koogiplaat ja tõsta sinna keskele kulbitäis täidist ja aja see ühtlaselt laiali. Tõsta peale järgmine plaat ja sinna omakorda täidis ja nii kuni võiduka lõpuni. Haki nüüd äralõigatud ääred ja puista need viimasele täidisekihile. 
Aseta koogile ettevaatlikult toidukile ning aseta külmikusse tõmbama ja seda kohe mitmeks tunniks-terve öö oleks selleks paras aeg. Tulemus on seda väärt.





Kook on iseenesest nii hea, et sinna polegi midagi lisandiks vaja ! Tass head kohvi või külma piima ajavad asja suurepäraselt ära.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar