Grillitud lõhe värske kurgi-selleri ja fenkolisalatiga




Lihtne ja kiire õhtu- või lõunasöök aga mis peamine-maitsev. Erilist vaeva ega aega selle valmistamine ei nõua ja hakkama peaks saama sellega igaüks. Kasutan poest toodud puhastatud  lõhefileed ja juba sellega hoiab päris palju aega kokku.




ca 150-200 grammi lõhefileed sööja kohta

poole sidruni mahl
rapsiõli
fenkoliseemneid
musta pipart, soola ja näputäis suhkrut

Kui teil on terve kala siis muidugi peate esmalt selle puhastama ja fileerima, lõika parajad tükid ( hea on grillida terve filee korraga ja siis see pärast portsjoniteks jagada-kala jääb kahtlemata mahlasem ). Naha poolele tõmba mõned sälgud, määri soola, pipra ja rapsiõliga mõlemalt poolt kokku, lisa mõned fenkoliseemned ja jäta mõneks ajaks seisma külmikusse.

Lisandina valmistan mõnusalt krõmpsu ja värske salati milleks kasutan järgmisi komponente :

3 lühemat kurki

1 fenkol
0,5 dl sidrunimahla
2-3 sellerivart 
peterselli 
2 dl maitsestamata jogurtit
sool, pipar




Koori kurk, eemalda teelusikaga seemned, raputa peale veidi soola ja lase natuke aega seista. Võta tükike majapidamispaberit ja kuivata kurgiviilud kergelt. Tükelda seller, fenkol, petersell. Sega kõik nüüd maitsestamata jogurtiga ning  maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Lisa tilk rapsiõli ning aseta külmkappi kuni kala saab grillitud.

Aja grill kuumaks ning aseta lõhefilee nahaga allapoole. Grilli nõrgemal või keskmisel kuumusel nahk rabedaks ja seejärel alles keera ümber.



Grilli veel mõni minut ja valmis ta ongi. Lisandina võid pakkuda veel värskeid kartuleid aga salat ajab asja ka suurepäraselt ära. Enne serveerimist lisa kalale tükike võid mis paneb i-le täpi. :-)





Ilusaid elamusi ja suve jätku !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar